dimecres, 26 de novembre del 2014

ELS PERILLS DE L'ESPAI




Quan l'home va arribar a la Lluna tots vam veure com eixiem per primera vegada del planeta, i segur que molts es preguntarien fins on podriem arribar en un futur, però quasi ningú ha pensa en els perills que afronten els astronautes.

   




La BBC Mundo ha fet una llista de alguns dels perills a que es veuen sotmesos:



  • EL TRAJE ESPACIAL: És un dels més necessaris ja que no sols manté l'oxigen per a que puguen respirar, també els protegeix de les extremes temperatures i impedeix que els fluits corporals bullguen degut al buit de l'espai.

  • LA GRAVETAT: És un problema molt gran perque ens debilita enormement provocant osteoporosis i altres tipus de malalties musculars i/o òssies ja que estem acostumats a la gravetat de la Terra i esta ens manté sans, una cosa que em pareix curiosa és que podriem aplegar a augmentar la nostra altura degut a la falta de gravetat que provoca la separació de les vèrtebres.

  • LA RADIACIÓ CÒSMICA: Si ací les radiacions solars són perilloses, en una estació espacial ho és més, molts han tingut problemes al desarrollar cataractes i les possibilitats de tindre un càncer termilar en Mart són d'un 30%.        
Els viatges a l'espai podràn ser meravellosos i les vistes espectaculars però el nostre cos no està preparat per a anar més lluny, ens tindrem que esperar un poc per a arribar a Mart.


Si voleu llegir l'article: BBC Mundo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada