dijous, 14 de març del 2013

Ubuntu (linux) en Android

Ubuntu (linux) en Android
   
   L'altre dia vaig trobar en internet una aplicació per a Android que explicava com instal·lar una distribució linux en un dispositiu android. Jo ho he provat en el meu samsung galaxy S2 amb l'ubuntu 12.04, el que tenim a classe amb unity, i funciona molt bé!!

Avantatges: Pots executar programes de linux característics d'un pc (Com llibre office,kdenlive,audàcity,gimp...) No perts les teues dades ja que quan vols pots tornar a l'android original simplement eixint del terminal.

Inconvenients: Per tal d'usar ubuntu en android s'ha de ser usuari ROOT (super usuari), el mòbil, tablet o dispositiu a de tenir 1Ghz mínim de velocitat de processament i 400Mb de RAM (el samsung galaxy S2 té un Dual-core de 1,2Ghz i 1GB de RAM), i a més la imatge ocupa 3,6 GB (versió amb programes instalats, varia segons la versió de linux que instales).

Per a que la navegació no sigi incomoda pots conectar un teclat USB o un ratolí USB amb un adaptador mini USB a OGT host (entrada USB) que es venen per internet a 1€.

   És una curiositat i a més no es d'estranyar que ubuntu funcione en android ja que android es una versió modificada del nucli de linux.


Aplicacions necessaries per a la instal·lació:

-Qualsevol aplicació Root que et consedixca permisos de super usuari (varia segons el dispositiu i la versió d'android; no s'instala des del playstore, s'ha de instalar des de la bios del mateix mòbil o des d'un pc amb el programa Odin).



1 comentari:

  1. Ostras!!! Manel, quines coses que et trobes!!
    De veres ho has provat? I t'has rootejat el mòbil? Jo és una cosa que encara no m'he atrevit a fer!! Amb el mòbil perquè és un Galaxy Mini que se'm queda contínuament sense memòria i amb la tablet perquè encara no he tingut temps ni de provar-la a tope!

    ResponElimina