divendres, 8 de març del 2013

MEGA! Es el succesor de Megaupload?


Un any després de la clausura de Megaupload a gener de 2012 per part de l'FBI, Kim Dotcom, el més polèmic dels seus fundadors, llança Mega, un nou servei d'emmagatzematge d'arxius en el núvol que comença fort i amb la intenció de revolucionar el mercat. L'informàtic alemany té la tasca apresa i ha implementat nous sistemes de seguretat per garantir la privacitat dels continguts i, de passada, tenir una excusa en cas d'intervenció de les autoritats per violació de drets d'autor.


Però Mega no és l'únic projecte que Dotcom té previst. MegaMovie, un servei de vídeo en streaming baix demanda, MegaBox, una plataforma per a la distribució de àudio i vídeo, i MegaKey, un sistema de gestió de la publicitat en línia, completen una oferta amb la qual l'alemany vol revolucionar l'emmagatzematge, l'intercanvi d'arxius, la distribució de música i cinema i la gestió dels beneficis per publicitat.

QUE ÉS MEGA? 

El 19 de gener va ser el dia elegit per Dotcom per que Mega veiés la llum. En què consisteix el nou projecte del informàtic alemany ? Quines són les seves diferències amb Megaupload?

Un llançament molt esperat

La passada tardor, el riu va començar a sonar: Kim Dotcom, l'informàtic alemany creador de Megaupload, anunciava que tenia previst llançar Mega, un servei d'emmagatzematge d'arxius en el núvol amb les mateixes prestacions que Megaupload. I la data escollida, com no podia ser d'una altra manera, va ser el 19 de gener, per commemorar el primer aniversari de la intervenció i cloenda del gegant ja desaparegut. Mega, que ja està disponible per a tots els usuaris en mega.co.nz, és un servei de emmagatzematge online que et permet allotjar fins a 50 GB de manera gratuïta i compartir els arxius amb qui tu vulguis. el servei ha incorporat algunes variants d'accés, seguretat i sistemes de rèplica de fitxers per evitar en el futur els problemes legals i la pèrdua de
arxius que va patir Megaupload.

Seguritat i condicions d'ús

Les mesures que ha pres Kim Dotcom en el seu nou servei d'emmagatzematge d'arxius estan especialment orientades a la seguretat, amb una doble intenció. D'una banda, Mega es proposa garantir la privacitat dels continguts que els usuaris guarden i comparteixen, però d'altra banda també es vol protegir l'empresa de cara a una intervenció com la de Megaupload. Mega garanteix la privacitat dels comptes amb una clau de xifrat basada en la contrasenya i en els moviments del ratolí. A més, aquesta contrasenya no es guarda en els servidors de la companyia, de manera que no es pot recuperar. Els continguts són xifrats mitjançant una clau RSA de 2048 bits, de manera que només el usuari que el va xifrar pot tenir accés a l'arxiu. Per accedir al fitxer és necessari tenir el enllaç i també la clau, una clau única que l'autor pot proporcionar a la seva elecció. aquests sistemes de seguretat, a més, permeten Mega argumentar en cas d'intervenció de les autoritats que no té coneixement dels continguts que es comparteixen, ja que no té accés a aquests, de manera que l'usuari és el únic responsable de l'ús que li doni als arxius que publica i comparteix dins de Mega. D'altra banda, per evitar la pèrdua de continguts, Mega utilitza un sistema distribuït de servidors, de manera que els fitxers es replicaran i es podran recuperar.


Tenies compte Premium a Megaupload?

Els usuaris de Megaupload portaven esperant un any, des del tancament del servei després la intervenció de les autoritats, per saber si podrien recuperar o no els arxius dels seus comptes, els privilegis dels perfils Premium o el import que havien pagat per la subscripció. Si estàs en aquesta situació, ja hi ha resposta per les teves preguntes. Quant a la recuperació dels fitxers enviats pels usuaris del clausurat Megaupload, Kim Dotcom ha explicat que no ha estat possible recuperar els arxius allotjats en el servei. Els usuaris que tinguin una subscripció Premium, estan d'enhorabona. Totes les persones que tingueren un compte de pagament al tancament del servei podran recuperar els seus privilegis en el nou Mega.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada