divendres, 4 de novembre del 2011

K Computer, la supercomputadora més ràpida supera la barrera dels 10 petaflops

L'ordinador més ràpid de tot el mòn es diu K computer, viu a Jàpon, aquesta ès operatiu amb una versió especial de Linux , i acaba de trencar un rècord de supercomputació i superar la barrera dels 10 petaflops duramt l'ejecució d'una tasca que el va portar poc més de 29 hores .
k-computer va ser posada en marxa en juni passat. fue puesta en marcha en junio
  • Comptava amb 548.352 cores (8 cores per processador, 68.544 en total). On cada processador es un SPARC64 VIIIfx a 2.0GHz.
  • Sumava 8.162e+06 Gigaflops de processament. Això ès, aproximadament 8.1 Petaflops.
  • S'utilitza per a investigació científica: simulaciò de terremots, simulaciò d'interaccions atòmiques, modelació del clima, investigaciò mèdica, investigacio nuclear. Però no es una inteligència artificial, així que no es necessari que el comparen amb Skynet…
Per rebasar aquesta barrera,k-computer augmentó  el seu nombre de processadors a 88.128, casi 30% més pel que fa juni. El impressionant ès que K-Computer seguirá creixent en capacitat en els pròxims mesos.

1 comentari:

  1. LOOOL
    Si arribara a comparase amb skynet, i siguent realment una IA, jo personalment m'encarregaria de eliminaro, no voldria ser una espècie de John Connor lluitant contra les màquiens, això no mola xD.

    ResponElimina