diumenge, 6 de novembre del 2011

Quan la singularitat ens alcançe

  "Un dia d'aquests, sense que ho notes, la singularitat arribarà. Llavors, com si no fóra prou l'accelerat procés de creació de coneixement en què ens trobem immersos, entrarem a eixe punt de no retorn, al bucle infinit fora de la nostra compressió, a l'Apocalipsi inexplicable que només Nietzsche, Kafka i Asimov podrien imaginar junts en una nit de festa."
 
Arribarà Skynet a controlar l'humanitat?
   Tot això sembla un apocalipsi o similar. En aquest cas no es pot dir rés més llunyà de la realitat, perquè això és, probablement, el que ocorrerà.
 
  La anomenada singularitat és un hipotètic event que ocorrerà dins d'aproximadament vint o trenta anys, que serà quan l'intel·ligència humana siga rebasada per la propia tecnologia. Aquesta singularitat vendrà acompanyada per la intel·ligència artificial.

   Quan la singularitat arribe, el que vinga escaparà al nostre coneiximent. La és el principi de construcció deuna nova realitat, perquè arribat el punt en que nosaltres puguem pensar i crear màquines més intel·ligents que nosaltres mateixos, aquestes també ho faran amb elles mateixes: màquines més llestes que les seues creadores capacitades per repetir el procés fins l'infinit. I eixe serà el moment en el que tot escaparà a la nostra comprensió.
O les màquines crearan ala seua volta éssers
més intel·ligents que elles mateixes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada