dissabte, 12 de març del 2016

NOUS COMPETIDORS DE RASPBERRY PI

Fa uns dies vam comentar a classe la notícia de què havien desenvolupat un ''mini'' ordinador (Raspberry Pi Zero) que no valia més de 5 dòlars. Doncs, a partir d'aquest, s'ha creat una gran competència per veure qui fa l'oridinador més menut, a bon preu i amb les millors prestacions. 

No fa molt, l'empresa Raspberry ha tret la versió més recent, la Raspberry Pi 3. Aquesta el preu ja es un poc més elevat, uns 35 dòlars, però no deixa de ser una ganga, ja que té connexió WI-FI, Bluetooth i un processador de 64 bits amb 4 nuclis. No obstant això, he llegit que ha eixit un nou competidor: l'ODROID-C2, aquest tampoc val més de 40 dòlars. És més ràpid i amb el doble de memòria que la Raspberry Pi 3, l'únic inconvenient és que no té cap tipus de connectivitat WI-FI ni Bluetooth. D'altra banda, té un port Gigabit Ethernet, 4 ports USB 2.0, receptor d'infrarojos i una eixida HDMI 2.0 que permet una eixida de 4k/60 Hz. No està tant mal.


(ODROID-C2)

Amb aquests ordinadors s'ha creat un nou mercat, i estic segura de què en el futur podrem gaudir d'un ordinador amb bones prestacions sense gastar-nos molts diners.
Deixe un enllaç per a què pugueu veure les prestacions de les dos i comparar-les.

Raspberry Pi 3            ODROID-C2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada