dimarts, 14 de juny del 2016

LA COMPUTACIÓ QUÀNTICA

Des de no fa molt de temps molts científics estan investigant en la computació quàntica. A diferència de la computació tradicional, que utilitza bits (zeros i uns), la quàntica pot adoptar ceros, uns i una superposició dels dos al mateix temps. D'aquesta manera podem fer operacions que serien impossibles de fer en la computació tradicional. Fins ara aquests ordinadors estaven restringits sols a laboratoris, però IBM ( International Business Machines) acaba de posar a disposició l'accés a un prototip d'ordinador quàntic, a fi que investigadors, enginyers i programadors el proven, trobant les errates i millores. 




Com he dit anteriorment, aquestes màquines processen informació a nivells exponencials i estan aplicant-se a la seqüenciació d'ADN als mercants financers. Per aquest motiu Google i la NASA han invertit 10 milions de dòlars en diversos prototips d'ordinadors D-Wave (imatge de dalt), amb l'objectiu de crear les seues pròpies màquines quàntiques.

La iniciativa d'IBM dona una oportunitat per a què aquest tipus de computació es faça realitat, i a més, tu pots contribuir a fer-ho.

Ací deixe l'enllaç de la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada