dijous, 19 d’abril del 2012

Els tres sabors de Windows 8

Sembla que en MICROSOFT van prenent bona nota dels seus erros i de les multiples versions (STARTER, HOME PREMIUM, PROFESSIONAL…) que havem pogut trobar tradicionalment en Windows, de cara al nou LANZAMIENTO de Windows 8 acaben de concretar-se les tres modalitats en les que podrem gojar-ho. Estas SERAN Windows 8, Windows 8 PRO i Windows RT, sent esta ultima la versio enfocada a PROCESADORES ARM, principalment TABLETS.

En un POST del seu blog oficial han llançat una detallada taula en totes les caracteristiques. Encara que havem parlat de 3, podria dir-se que en realitat son 2 + 1: per un costat la de les TABLETS que es una versio adaptada i per atre el cas de les dos primeres a on les diferencies entre la versio PRO i la normal son mes puntuals que en casos anteriors i enfocades principalment en el control remot i proteccio per ENCRIPTACIÓN.

La versio RT (i no se si soc l'unic que pensa en “RETWEET” cada volta que ho llig) tindra com interessant afegit l'inclusio del paquet OFFICE per defecte, adaptat i enfocat en l'INTERFAZ Metro per a ser amprat en TABLETS. Es important tambe mencionar que RT vindra sense Windows Mija PLAYER, no podra eixecutar aplicacions X86/64 i que no estara a la venda, sino PREINSTALADO en els distints TABLETS i portatils de baix preu.

Sera tambe provablement Windows RT la que s'acabe fusionant en major o menor mida en Windows PHONE 8, del que lo poc que coneixem es, precisament, que tindra una integracio profunda en el seu germa major d'escritori. En llinies generals s'agraix l'esforç de MICROSOFT per simplificar de cara al consumidor totes les versions, mos falta encara per coneixer els distints preus i sobre tot la data definitiva de LANZAMIENTO, que s'espera per a algun moment de l'autumne.


1 comentari: